Etusivu
Ajankohtaista
Harrastukset
Koulutunti
Lemmikit
Peliarvostelut
Keskipohjanmaa
Teatteri
LASTEN YLIOPISTO
2009-2013 Lasten Yliopisto
Kp24
Gepardi


Ma 18.2. 22:37
Nimipäivä: Kaino

Sims: Elämäntarinat Peliarvostelut

Peliarviot
Pelattava saippuasarja  

 
 
Viikon peli – Sims: Elämäntarinat
Laitevaatimus: 1,4 GHz prosessori, 256 Mt RAM, 3,5 Gt kovalevytilaa, 32 Mt näytönohjain, DVDx8.
Testattu: Athlon 64 X2 4200+ 2.2 GHz, 1 Gt RAM, Leadtek 6800 Ultra, CD-ROM/DVD.
Ikäsuositus: 11.

Sims-pelisarja on nähnyt vaikka kuinka monta lisäosaa, joista osalla ei ole ollut paljoakaan annettavaa. Elämäntarinat on kokonaan uusi ja itsenäinen Sims-sarja, joka ei edellytä Sims 2:n löytymistä koneelta.
Pelaaminen muistuttaa muuten hyvin pitkälle Sims 2:a, mutta normaalin vapaan pelaamisen lisäksi mukana on valmiita hahmoja, joilla on tarina elettävänään. Riina palaa kotikulmilleen etsimään uutta alkua, ja Veetin peli puolestaan alkaa erolla ahneesta tyttöystävästä.
Tarinat ovat valmiiksi käsikirjoitettuja, ja ne etenevät erilaisten tehtävien kautta. Veetin pitää aluksi esimerkiksi hankkiutua eroon exän ostamasta hääkaaresta ja saada kahvilanmyyjän puhelinnumero. Tavoitteiden saavuttaminen paitsi edistää tarinaa tuo myös erilaisia tavarapalkintoja.
Simeillä on aiemminkin ollut tavoitteita, mutta selkeät tehtävät ja niiden kautta avautuva juonellinen pelaaminen ovat jotain aivan uutta. Idea toimii todella hyvin ja pelaaminen on selkeästi mielenkiintoisempaa kuin ennen. Nyt on koko ajan konkreettisia päämääriä ja lisäksi tulevia käänteitä odottaa mielenkiinnolla.
Oman talon lisäksi tarinoiden tapahtumat sijoittuvat naapuruston muihinkin paikkoihin, kuten kauppakeskukseen, ravintolaan, keilaradalle ja pubiin. Tarinoiden hahmoilla on valmiit, sisustetut asunnot, mutta töissä pitää käydä. Veeti on tosin miljonääri, joten häntä eivät pari rokulipäivää hetkauta.
Tarinat-sarjan on jo ilmoitettu saavan jatkoa ainakin kahden osan verran. Lemmikkitarinoissa mukaan kuvioihin saadaan taas lemmikkieläimetkin ja Selviytymistarinoissa ollaan mystisellä trooppisella saarella.
Peli on optimoitu kannettaville, ja se pyörii oletusarvoisesti ikkunassa. Jotta oikea elämä ei unohtuisi, sähköpostiin ja messengeriin pääseminen on tehty helpoksi kesken pelinkin.
Elämäntarinoiden huonoin puoli on se, että tarinoita on vain kaksi. Pelin ja saippuasarjan yhdistelmä kun toimii erinomaisesti, ja olisi mukava päästä valitsemaan paljon suuremmasta määrästä eri tarinoita. Uusia tarinoita voisi kuvitella tulevan lisälevyinä, ja niitä olisi hauska päästä tekemään myös itse.

Arvio (1–5):
äänet: 3,5, grafiikka: 4, pelattavuus: 3, yleisesti: 4
 


RuneScape
Mario Thousand Year Door
Sims: Elämäntarinat
Palaute Kp24 Kosila Digimedia Etusivu