Etusivu
Ajankohtaista
Harrastukset
Koulutunti
Lemmikit
Peliarvostelut
Keskipohjanmaa
Teatteri
LASTEN YLIOPISTO
2009-2013 Lasten Yliopisto
Kp24
Gepardi


To 20.6. 12:37
Nimipäivä: Into

HelmiLAN Ajankohtaista

Pauli Väisänen saapui HelmiLaniin Kiuruvedeltä. Kuva: Sanna SantapakkaPimeä halli ja hiljaista naputtelua  
Lauantai-ilta, pimeä liikuntahalli, josta kajastaa heikosti sininen valo. Hiljaisuus, jota rikkoo satunnainen naputtelu ja rapina. Mieleen hiipii väistämättäkin pieni pakokauhu, minne minä oikein olen saapunut?
Tilaisuus ei kuitenkaan ole mikään mystinen salaseurojen tapaaminen, vaan Haapavedellä 2.–4. helmikuuta järjestetty HelmiLAN. Tietysti näin ainoana tyttönä tapahtuma kyllä vaikutti hieman salaperäiseltä. Pojat istuivat hiljaa keskittyneenä omiin peleihinsä.
Sen verran omasta kokemuksestani voin sanoa, että kun minä noita pelejä pelaan ystävieni kanssa, se tilanne ei ole hiljainen. Silloin huudetaan vihollisille ja kirotaan niitä pois. Tämä haudanhiljaisuus ja vakava keskittyneisyys hieman hämmensi.
Tilaan on järjestetty pöytärivejä, jotka on kansoitettu tietokoneilla. Pelaajat ovat tehneet itselleen tukikohdan tietokoneen ympärille. Batterya, Coca-Colaa ja sipsejä näyttää kuluvan. Ajoittain joku pelaajista nousee ja poistuu joko ulos tai ylempänä olevalle juoksusuoralle. Siellä nimittäin sijaitsevat tilaisuuden nukkumistilat.

Hyvä yöpyä
Järjestäjät ovat saaneet hyvät mahdollisuudet järjestää pelaajien yöpymiset. Liikuntahallilla olevalle juoksusuoralle on kasattu jumppapatjoja ja korkeushyppypatjoja. Pelaajille tämä on luksusta, sillä yleensä laneissa he joutuvat tyytymään mihin vain pehmikkeeseen, mitä itse jaksavat tuoda mukanaan. Eli yleensä tämä käsittää retkipatjan.
Nukkumistilat saavat kiitosta myös kiuruveteläiseltä Pauli Väisäseltä.
– Täällä on ehdottomasti parhaat nukkumismahdollisuudet mitä on ollut, hän sanoo.
Nukuttuakin oli edellisenä yönä tullut, vaikka jotkut pelaajat olivat yöstä selvinneet parin tunnin yöunilla.
Paulilla on asiasta kokemusta, sillä hän on käynyt jo useissa eri laneissa. Haapavedellekin hän päätyi kahden kaverinsa kanssa nähtyään mainoksen toisessa lanissa.
– Kun tämä sattui olemaan tässä lähellä, niin ajattelimme sitten tulla, hän sanoo.
Lanit ovat Paulille tuttuja tapahtumia myös siksi, että vapaa-aikaan kuuluu tietokoneen käyttö ja lähinnä pelaaminen. Pelilautasella tällä hetkellä pyörii World of Warcraft ja satunnaisesti Warcraft 3.
Tapahtumassa oli myös kilpailuja, joissa oli mahdollista voittaa jopa 350 euroa. Näitä kilpailuja nimitetään comboiksi, ja niitä käytiin kolmen eri pelin voimin. Pelejä olivat Warcraft 3 Frozen Throne, Halflife Counter Strike ja Call of Duty. Pitkiä ja monimutkaisia nimiä, jotka eivät sano tavalliselle kaduntallaajalle mitään mutta harrastelijalle sitäkin enemmän.
Paulilla ei ollut onnea comboissa.
– Joo, vielä en mitään ainakaan ole voittanut, hän toteaa muistuttaen samalla, että aikaa on vielä jäljellä. 

 Sanna Santapakka
HAAPAVESIGepardi on kaikkien kanava
Elokuva Suden arvoitus
HelmiLAN
Nuorilla valinnan kevät
Kesäkerhossa on hauskaa
Keksinnöstään Juhani sai 700 euroa!
Koulukiusaaminen
Palaute Kp24 Kosila Digimedia Etusivu