Etusivu
Ajankohtaista
Harrastukset
Koulutunti
Lemmikit
Peliarvostelut
Keskipohjanmaa
Teatteri
LASTEN YLIOPISTO
2009-2013 Lasten Yliopisto
Kp24
Gepardi


Ma 18.2. 22:37
Nimipäivä: Kaino

Veljeni Leijonamielen harjoituksissa Teatteri

Veljeni Leijonamieli on tullut tutuksi Marinkaisten koulun pienluokalle sekä kirjana että näytelmänä. Tuomas Penttilä, Miika Tervola, Henrik Zeitlin, Toni Haasiomäki ja Pirkko Rahkola tutkivat kirjaa opettajansa Sari Puution kanssa. Kuvat: Päivi KarjalainenLeijonamieltä Marinkaisten koululla  
 
Kokkolan Kaupunginteatterin teatterikuraattori Eija Kaarlela kutsui oppilasryhmiä seuraamaan Veljeni Leijonamieli -näytelmän harjoituksia. Lohtajan Marinkaisten koulun pienluokka otti kutsun innolla vastaan. Aloitimme valmistelut vierailua varten, sillä luvissa oli myös mahdollisuus haastatella näytelmän tekijöitä.

Toni harjoitteli nauhurin käyttöä haastattelua varten. Jori, Viivi, Elina, Pirkko ja Akseli olivat lehtiöineen kuin oikeat lehtitoimittajat. Juho teki haastattelumonisteen näyttelijälle ja Tuomas teatterin muulle henkilökunnalle. 2-luokkalainen Henrik hoiti kuvaamisen.
Pienluokan 4. luokkalaisella Pirkko Rahkolalla on oma Veljeni Leijonamieli -kirja. Kirjoja ahmivalle Elina Orjalalle tarina on niin tuttu, että hän on tekemässä näytelmästä juonikaaviota.

Miekkailua pitää harjoitella
Harjoitusten seuraaminen oli uusi kokemus oppilaille ja opettajalle. Teatterissa harjoiteltiin kohtauksia, joista olimme juuri luokassa lukeneet. Näyttelijät sanovat, että harjoitukset ovat kuin seikkailu tai kuin matka, jonka päämäärää ei vielä tiedetä. Näytelmässä on miekkailukohtauksia, joiden harjoittelu on alkanut joulun alla Aikido-tunneilla.

Harjoituksissa kokeiltiin myös puvustoa. Sofian asun hihat saavat koululaistytöt huokailemaan. Korpun ja Joonatanin hevoset olivat vielä näkymättömän narun päässä. Millaisia ratsut mahtavat olla itse esityksessä? Haarniskat oli toteutettu mielenkiintoisella tavalla. Kuinka taistelumiekka saadaan vedettyä tupesta? Miten Joonatan onnistuu jonglöörauksessa? Mihin suuntaan jousipyssyt osoittavat esityksessä? Ja miten käärmeennahkaan pukeutunut olio liittyy tarinaan?

Teatteria
koko kevät

Harjoituksissa huomaa, että kaikilla teatterin työntekijöillä on tärkeä tehtävä. Jostain tuodaan vesiämpäri lavalle juuri silloin, kun sitä tarvitaan. Ohjaajakin luuttuaa lattiaa. Kaikki soljuu eteenpäin. Keskeytys on aina paikka uuden oppimiselle. Kohtaukseen tehdään muutoksia, ja sitten se harjoitellaan uudestaan.
Veljeni Leijonamieli sopii koko perheelle. Jännittävien kohtausten takia pienimpien kannattaa tulla teatterille aikuisen kanssa.
Osmo Matikainen sanoo: ”Tervetuloa suureen seikkailuun!” Meidän koulumme menee katsomaan näytelmän maaliskuun lopussa, ja seuraavalla viikolla teatteriväki saapuu kouluumme pitämään näytelmään liittyviä työpajoja.

Leijonamieli on päällä siis koko kevään!
Erityisopettaja Sari Puutio

Lue Lisää teatterista>>
 Veljeni Leijonamielen harjoituksissa
Teatteri ammattina
Palaute Kp24 Kosila Digimedia Etusivu