Etusivu
Ajankohtaista
Harrastukset
Koulutunti
Lemmikit
Peliarvostelut
Keskipohjanmaa
Teatteri
LASTEN YLIOPISTO
2009-2013 Lasten Yliopisto
Kp24
Gepardi


To 20.6. 12:41
Nimipäivä: Into

Eläinrakkaudella yli esteiden Lemmikit

Eläinrakkaudella yli esteiden

Monen pikkutytön haave ratsastustunneista kariutuu harrastuksen kalleuden vuoksi. Ei auta mankuminen, itkeminen, uhkailu, kerjääminen eikä valittaminen
– talous ei vain yksinkertaisesti anna periksi kustantaa kallista harrastusta. Mutta ainakin yhdessä tapauksessa rakkaus eläimiin on säilynyt, ja vahvistuu hetki hetkeltä, vaikkei ratsastamaan pääsekään. Katariina Kuiv on keksinyt keinon päästä eläinten lähettyville ja viettää aikaa niiden kanssa – täysin ilmaiseksi!
Milloin kiinnostus eläimiin alkoi?
-Olen aina rakastanut eläimiä ja 5 vuotta sitten pääsin ison mankumisen jälkeen kesällä viikon mittaiselle ratsastusleirille. Siellä olen käynyt joka kesä, mutta siihen se sitten jääkin – talvisin ei ole mitään.
Onko omia eläimiä?
-Meillä oli kissa, mutta sitä ei voinut oikein pitää kerrostalossa kun se ravasi asunnon ja pihan väliä ja vietti enimmän ajan rappukäytävässä. Jouduimme luopumaan siitä.
Mitä keinoja on päästä eläinten lähelle?
-Voi mennä hoitamaan hevosia, kuten minä tein. Siitä ei saa rahaa mutta saa olla niiden kaa ja hoitaa niitä – se on hyvä palkka. Sit voi myös mennä dogsitteriksi, eli hoitamaan koiria. Siihen tarvitaan koulutus ja siitä sitten myös maksetaan hieman.
Miten sait oman hoitohevosen?
-Eräs kaveri koulusta käy hoitamassa hevosia ja pyysin päästä mukaan. Kysyin tallin omistajalta pääsisinkö hoitamaan jotakin hevosta. Nyt käyn kerran viikossa tallilla, noin kolme tuntia kerrallaan.
Mitä teet tallilla?
-Ekaks siivoan hoitohevosen kopin, sit pistän sen ruuat, kaurat ja heinät, valmiiksi. Sen jälkeen odotan että hoitohevoseni tulee ratsastustunnilta, otan siltä varusteet pois, harjaan ja hoidan sitä.
Kadehditko muita ratsastajia?
-Joskus, kun ne saa ratsastaa niin paljon kuin haluaa, mutta itsellä ei ole varaa. Mutta pidän hevosten hoitamisesta tosi paljon – olisi inhottavaa jättää hevonen likaiseen koppiin.
Mikä on hevosissa niin ihanaa?
-Parasta hevosissa on se, että ne näyttää mitä ne tuntee. Ne haluaa olla ihmisten kanssa ja tykkää niistä. On mahtavaa kun hevonen nuolee kättä – siinä tuntee että se pitää sinusta! Kun sitä harjaa, sen korvat on pystyssä ja näkee miten se nauttii. Kaikki tämä tuottaa suunnattoman hyvän olon ja palkitsee.
Mikä on pelottavinta hevostenhoidossa?
-Joskus pelkään että ne tulee ja hyppii päälle tai kääntyy yhtäkkiä niin että jää niiden alle. Jos ne on vihaisia niin niiden lähelle ei uskalla edes mennä.
Minkälaisia tulevaisuudensuunnitelmia ja unelmia sinulla on?
-Haluaisin päästä Helsingin Eläinlääketieteelliseen opiskelemaan. Haaveenani on joskus ostaa itselleni iso ja rauhallinen maatila. Siellä olisi paljon hevosia ja muita kotieläimiä…
Joskus ei jaksaisi lähteä polkemaan pyörällä tallille, varsinkaan talvella loskassa ja kylmässä, mutta kun sinne pääsee on helpottunut ja vapautunut olo! Tallissa voi unohtaa kaikki arkihuolet ja mieltä painavat asiat – voi vain keskittyä rakkaimpiinsa, osoittaa niille kiintymyksensä ja hoivata niitä. Kotiin tullessa on aina hyvä mieli ja stressi poissa – hevoset ovat todellista terapiaa!
 
Kristiina Kuiv (KP)
 


Koira tulee kotiin
Koiralle koti valmiiksi
Koiran kouluttaminen
Hyvät tavat koiralle
Koiralle aivojumppaa
Koira harrastaa
Tottelevainen koira
Koiran perustottelevaisuus
Eläinrakkaudella yli esteiden
Lemmikkikuvakisan voitto
Palaute Kp24 Kosila Digimedia Etusivu